De kortste weg naar resultaat?

Over Egas Management & Advies

In elke onderneming en organisatie waar het managementniveau onvoldoende zelfstandig doorontwikkelt of waar onderling contact verwatert, helpt Egas Management & Advies effectieve oplossingen te vinden. Aan het roer staat Jan Egas, een gedreven professional met brede management- en consultancy- ervaring.

“Ik zoek altijd naar het juiste abstractieniveau en naar het schakelpunt waarmee ‘gedoe’ in de organisatie kan worden opgelost en daarna kan worden voorkomen.”

Achtergrond Jan Egas

In het begin van de jaren 80 begon ik met werken in de grafische industrie, waarna ik halverwege de jaren 80 overstapte naar de uitgeverij. Ik kreeg er de kans te werken in verschillende functies binnen achtereenvolgens de algemene, educatieve en krantenuitgeverij. Sinds meer dan tien jaar ben ik actief als adviseur en interim manager in de volle breedte, met uiteenlopende opdrachten in onder andere de uitgeefbranche, bij de lokale overheid, in de zorg en de grafimedia en bij een vrijwilligersorganisatie.

Drijfveren

Gedreven door het verlangen anderen te zien groeien, word ik geprikkeld door opdrachten met vraagstukken die te maken hebben met de continuïteit en verbetering van afdelingen, bedrijven en organisaties.

Samen met mijn opdrachtgevers zoek ik naar de richting, bepalen we de koers en is het mijn zorg die te laten indalen in de organisatie. Zodat zowel de opdrachtgever als zijn bedrijf of organisatie er nog beter door worden. Wat mij energie geeft, is mensen leren te verlangen en vervolgens hen te verbinden met de ingezette koers, zodat zij van daaruit gaan handelen. Met het besef van en oog voor het bedrijfsresultaat.

Kerncompetenties:

  • Natuurlijk leiderschap,
  • Goede sociale vaardigheden,
  • Invoelend, invloedrijk en motiverend,
  • Energiek, extravert en optimistisch,
  • Besluitvaardig,
  • Netwerker.